Frankia bobil

Årsmodell: 1987. Bygget på Mitsubishi L300. Motor: 2.3 TD. Lengde: 470 cm. Bredde: 210 cm.

tirsdag 27. april 2010

Påskeferie

26.03.2010
Har installert TV m /DVD i bilen, en skikkelig slimsize 19" TV, som går like godt på 12V som 220V. Bakdelen er at den ikke går på gass. Begynner registrering av bensinforbruket på denne turen. Tar med sykkel og prøver ut sykkelstativet. Det fungerer fint.
Kjører til Kvamskogen i Hordaland, og camper på "Naf`en" Reisetiden fra Aksdal (der jeg plukker opp Joachim) er ca. 5 timer, med noen stopp underveis, og ferger som tar sin tid. Veien fra Nesttun til Arna er delvis smal, og går sakte. Veien fra Arna til Kvamskogen er helt grei, med stort sett 2 filer hele veien.
Vi camper i 3 netter der (fre-man) og opplever en vinter på hell, men vakkert landskap.
Bobil på NAF koster 220,- pr natt, inkl. strøm. Det er bra avlåst sanitæranlegg med mulighet til både oppvask, tømming, og klesvask. God (dyr) butikk på kroa, og muligheter for ferdig servert mat. Mer om ferien på Østlibloggen
TV-fungerer fint, og vi bruker høyttaleranlegget til å se på film. Kan kanskje tilordne en antenne, og en mottaker, men ikke noe stort savn.
Vi holder varmen hele natten, uten å måtte fyre for fullt. Vi har vann (!) og vannpumpen fungerer. Tar derfor oppvasken i bilen.

27.-28.03.2010
Vi er en lang tur ute, og lar vifteovnen stå på mens vi er ute. Bilen holder temperaturen, til vi kommer hjem, og Joachim sykler litt rundt, mens jeg lager middag. Sykkelstativet fungerer perfekt. Badet fungerer som tørkerom, og klærne blir fort tørre. Det er omtrent dobbelt så varmt der inne som ellers, og jeg justerer ventilen fra varmeanlegget.

29.-30.03.2010
Pga dårligere vær, drar vi til Bergen, og oppsøker et Midttun Motell og Camping, som har asfaltplass. Det ligger i et næringsområde, med mye asfalt (!) Toalett og dusj i sanitæranlegget. 220,- pr.natt inkl. strøm. Restaurant. Grei bussforbindelse til Bergen sentrum. i handler mat og lager mat på ettermiddagen. Rolig strøk å overnatte i. Mer om ferieturen på Østlibloggen.

31.03.2010
Siste dag på tur. Vi kjører hjem på formiddagen, og pauser bare på fergene. Bilen har fungert bra hele turen. Jeg oppdager at det er blendere i vinduene. de er ikke så pene, men fungerer for å holde innsikten ute. Derfor river jeg vekk gardinene, som har irritert meg en stund.

Teknisk: Bilen bruker 1,25 ltr diesel pr. mil, denne turen
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar